Dätwyler

Innovatief in bekabeling
Dätwyler heeft sinds 1915 de snelle technische ontwikkeling, constructie en productie van kabels en systemen mede bepaald. De Dätwyler Holding AG omvat wereldwijd ondernemingen op het gebied van onder meer kabels, rubber en kunststof, precisie staalbuizen en technische componenten. Wereldwijd zijn er circa 4.500 mensen werkzaam.
Deze technologiereus denkt en handelt klantgericht en wil de bestaande kabeltechnologie voortdurend verbeteren. Achter de kwalitatief hoogwaardige producten en diensten voor de kabelconfectie staan goed opgeleide en ervaren vakmensen, die ervoor zorgen ervoor dat de hoge eisen aan onze oplossingen gesteld worden realiteit worden.
Prominente afnemets zijn BMW, ESA/ESTEC, Volkswagen, diverse financiële instellingen, transportbedrijven en luchthavens.
Cable Concepts Center is de Distributeur voor alle data en telecom gerelateerde productgroepen.

Kabelproductie Dätwyler
Het hoofdkantoor voor Noord- en Oost-Europa ligt in Hallbergmoos bij München en heeft circa 50 medewerkers in dienst. Deze divisie produceert en verhandelt voornamelijk producten op het gebied van telematica, gebouwbeheertechniek (EIB) en veiligheidssystemen.
De divisie kabels en systemen bestaat uit de volgende ondernemingen:

  • Dätwyler Cabling Solutions AG, Altdorf, Zwitserland
  • Dätwyler Cables GmbH, Hattersheim, Duitsland
  • Dätwyler Cables GmbH, Hallbergmoos, Duitsland
  • Dätwyler Cables GmbH Office Austria, Brunn am Gebirge, Oostenrijk
  • Datwyler (Suzhou) Cabling Solutions Co., Ltd., Jiangsu Province, China
  • Dätwyler (Thelma) Cables+Systems Pte Ltd., Singapore, Singapore
  • Dätwyler Middle East FZE, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
  • Dätwyler Cabling Solutions LLC, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Dätwyler Nederland
Dätwyler is sinds 1999 actief op Nederlandse markt en heeft Cable Concepts Center en Redlink geselecteerd als exclusieve distributeurs.

Uit het gamma leveren we kabels en passieve onderdelen voor de telematica, functiebehoud, gebouwbeheersystemen en (KNX) infrastructuren. Denk hierbij aan koperkabels, glasvezelkabels, outlets, panelen, 19″ kasten, ophangsystemen, connectoren en actoren.

De producten van Dätwyler zijn qua materiaal en techniek toepasbaar in nagenoeg elke situatue en garanderen een veilige, ongeëvenaarde gegevenstransmissie. Door de innovatieve kabels, outlets, panelen en actoren is een Dätwyler netwerk snel, voordelig en eenvoudig te installeren.

Partners en gecertificeerde installateurs
Door de jaren heen heeft Dätwyler een aantal vaste partners (fabrikanten) om zich heen verzameld, waardoor een compleet scala aan diensten en producten kan worden aangeboden. Al deze partners beheersen hun eigen disciplines, zoals projectmanagement, behuizingen (datakasten, ODF systemen), verhoogde vloeren of actieve componenten. Deze samenwerking komt voort uit de vraag van de markt. De complexiteit van projecten op het gebied van de ICT is de afgelopen jaren zo sterk toegenomen, dat het onmogelijk blijkt om alles voor onze relaties zelfstandig op te lossen.

Dätwyler heeft een landelijk netwerk van gecertificeerde installateurs waardoor zij totaalprojecten op data (en eventuele elektrawerken) en EIB-systemen kan realiseren.
Als Dätwyler distributeur verzorgen wij ook trainingen tot ‘Dätwyler Certified Installer’. Deze tweedaagse cursus omvat één dag koper- en één dag glasvezeltechniek.