Emtelle

Wereldwijde fabrikant van geprefabriceerde, geblazen glasvezelkabels en kabelnetwerkoplossingen

Emtelle

Emtelle aan de top
Oud is goud wordt vaak gezegd want leeftijd brengt ervaring en volwassenheid met zich mee. Dit geldt ook voor Emtelle, die al meer dan 40 jaar tot de top van de wereld behoort op het gebied van glasvezel- koperbekabeling, stroomtransmissieleiders en telecom systemen. Sinds de oprichting in 1980 is de Emtelle group winnaar van meerdere prijzen, uitgeroeid tot marktleider en focussen ze op productontwikkeling om de behoefte van de markt bij te houden. De Emtelle group heeft als visie elk huis op de planeet met elkaar te verbinden.

Bekijk Emtelle artikelen op onze webshop

Emtelle fabriek Erfurt
De afbeelding hierboven laat een deel van de Emtelle fabriek in Erfurt zien. Vanuit hier wordt geëxporteerd naar Zwitserland, Oostenrijk en Oost-Europa.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Emtelle? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Engage. Listen. Innovate. Deliver.
Met ruim 40 jaar geschiedenis is Emtelle uitgegroeid tot een toonaangevende, wereldwijde leverancier van transmissie-oplossingen voor de energie- en telecomindustrie. Het behoort tot de top 3 wereldwijde fabrikanten van stroomgeleiders en tot de top 5 wereldwijde fabrikanten van glasvezel- en databekabeling.

Emtelle is met ongeveer 950 medewerkers actief in China, Denemarken, India, Nederland, Rusland, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Taiwan, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren meerdere prijzen gewonnen voor corporate excellence, technologie, innovatie, ondernemerschap, IT en human resources.

Marktleider in plastic tubes
Als het gaat om ervaring, productievolume en innovatie, is de Emtelle Group de marktleider in plastic buizen voor telecommunicatie. De eerste met grootschalige productie op het gebied van ‘geblazen glasvezel’. In totaal heeft de Emtelle-groep ongeveer 1 miljoen kilometer infrastructuur (‘ducts’) in het Verenigd Koninkrijk geleverd en 2 miljoen kilometer nutsslang voor energiebedrijven in Scandinavië. Ook deed het grote projecten in Australië, Dubai, de VS, bij de Gotthard-tunnel in Zwitserland, voor het Olympische stadion in Londen en de Kuala Lumpur-monorail in Maleisië.

Sterlite bekabeling
Voorheen werden de telecomkabels vervaardigd onder de naam Sterlite. De visie van Emtelle is om elk huis op de planeet te verbinden. En om het makkelijker, sneller en kosteneffectief te maken voor dienstverleners in de telecom- en energiesector om deze infrastructuur aan te leggen.

Enkele producten en oplossingen zijn:

  • Glasvezel- en koperbekabeling
  • Stroomtransmissieleiders
  • Telecom systemen en oplossingen

Excellente R&D
De primaire focus ligt op R & D. Doel is de productontwikkeling te versnellen en zo meer te kunnen doen dan het leveren van een conventionele of voorspelbare oplossing. Alles draait om ‘excellence’ om aan de steeds hogere eisen vanuit de markt te kunnen voldoen. Iets achterlaten, toegevoegde waarde leveren. Dat maakt een prominent onderdeel uit van Emtelle’s ‘heritage’.

Bekijk Emtelle artikelen op onze webshop