Emtelle

Engage. Listen. Innovate. Deliver.
Met ruim 30 jaar geschiedenis is Emtelle uitgegroeid tot een toonaangevende, wereldwijde leverancier van transmissie-oplossingen voor de energie- en telecomindustrie. Het behoort tot de top 3 wereldwijde fabrikanten van stroomgeleiders en tot de top 5 wereldwijde fabrikanten van glasvezelvezel- en databekabeling.

Emtelle is met ongeveer 950 medewerkers actief in China, Denemarken, India, Nederland, Rusland, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Taiwan, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren meerdere prijzen gewonnen voor corporate excellence, technologie, innovatie, ondernemerschap, IT en human resources.

Marktleider in plastic tubes
Als het gaat om ervaring, productievolume en innovatie, is de Emtelle Group de marktleider in plastic buizen voor telecommunicatie. De eerste met grootschalige productie op het gebied van ‘geblazen glasvezel’. In totaal heeft de Emtelle-groep ongeveer 1 miljoen kilometer infrastructuur (‘ducts’) in het Verenigd Koninkrijk geleverd en 2 miljoen kilometer nutsslang voor energiebedrijven in Scandinavië. Ook deed het grote projecten in Australië, Dubai, de VS, bij de Gotthard-tunnel in Zwitserland, voor het Olympische stadion in Londen en de Kuala Lumpur-monorail in Maleisië.

Sterlite bekabeling
Voorheen werden de telecomkabels vervaardigd onder de naam Sterlite. De visie van Emtelle is om elk huis op de planeet te verbinden. En om het makkelijker, sneller en kosteneffectief te maken voor dienstverleners in de telecom- en energiesector om deze infrastructuur aan te leggen.

Enkele producten en oplossingen zijn:

  • Glasvezel- en koperbekabeling
  • Stroomtransmissieleiders
  • Telecom systemen en oplossingen

Excellente R&D
De primaire focus ligt op R & D. Doel is de productontwikkeling te versnellen en zo meer te kunnen doen dan het leveren van een conventionele of voorspelbare oplossing. Alles draait om ‘excellence’ om aan de steeds hogere eisen vanuit de markt te kunnen voldoen. Iets achterlaten, toegevoegde waarde leveren. Dat maakt een prominent onderdeel uit van Emtelle’s ‘heritage’.