Eupen

Onze 100 jaar ervaring heeft geleid tot een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment voor een veilige toevoer van energie en communicatie in de moderne industriële samenleving.

Eupen Cable

Installatiebekabeling
Kabelfabriek Eupen is een leidende fabrikant in Europa en een van de weinige die alle productiefaciliteiten op één locatie heeft. Hierdoor zijn zij flexibel in alle fasen van het productieproces, in de ontwerp- en productiefase en in de eindtest van het product. Een van de specialiteiten onder de Eupen kabels is de halogeenvrije veiligheidskabel. Deze heeft verbeterde brandeigenschappen om de veiligheid in gesloten ruimtes te verhogen. Met meer dan 100 jaar ervaring voldoet de Eupen kabel aan alle belangrijke nationale en internationale standaarden zoals IEC, NEN, NBN, VDE, BS, SEV, en NF.

Eupen heeft deze jarenlange ervaring op het gebied van:

  • Middenspanningskabels
  • Laagspanningskabels en controlekabels
  • Glasvezelkabels
  • Halogeenvrije brandwerende veiligheidskabels
  • Signaalbekabeling
  • Vliegveldverlichting, -bekabeling en -connectoren
  • Veiligheidskabels voor nucleaire kernkrachtcentrales
  • Coaxkabels en accessoires
  • Rubber- en neopreenkabels

Het ontwikkelen, produceren en leveren van kwalitatief hoogwaardige producten en het leveren van eersteklas service zijn belangrijke onderdelen van Eupen.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over Eupen kabels en accessoires? Neem hier contact op met een van onze specialisten.

In de bovenstaande video is een kijkje in het bedrijf Eupen te zien.

De organisatie
Het hoofdkantoor is gevestigd in het Belgische Eupen waar tevens de diverse fabrieken en technisch zeer hoogwaardige laboratoria staan. Dochterbedrijven zijn onder andere gevestigd in Duitsland en USA.
In Nederland staat het distributiecentrum (Eupendis Nederland BV) in Zeewolde. Vanuit dit logistieke centrum worden de leveringen door heel Nederland verzorgd.
In Nederland bestaat het leveringsprogramma uit KEMA goedgekeurde installatiekabels, geharmoniseerde draad en kabels, halogeenvrij draad en kabel, met of zonder functiebehoud, EMC kabels, glasvezelkabels en middenspanningskabels.

Kwaliteit
Kabelfabriek Eupen NV werkt op basis van een kwaliteitsmanagementsysteem dat sinds 1993 gecertificeerd is volgens ISO 9001 : 2000. Samen met de hoge technische eisen die gesteld worden aan de producten, staat dit garant voor producten met een hoge kwaliteit en betrouwbare prestaties. Deze kwaliteit is goed terug te zien in de Eupen kabels.